Fotbollens vecka

* Fotbollsgalan genomfördes i går måndagen den 17: e november och det känns som att alla priser fann en värdig mottagare. Firda Östberg avslutar sin karriär och varenda match är det 100% från hennes håll. Stort!

* Zlatan, fenomenalt, nu är han ensam kund känns det som och visst lär han få priset igen om han är skadefri och vill fortsätta utvecklas. Man såg att han blev rörd och vill smaka mer av den kakan, det räcker för att tro att det priset finns på hans hylla igen.

* Att det är guldtränarna som tar hem priset är nästan lite självklart, lite fööör självklart ibland.

* Att Zlatan och Martha tar årets forwards är det mest självklara av alla priser. Nu är Martha så stor att hon t.o.m ska spela med Zidanes  och Ronaldos världslag. Första damen inom detta vittnar om att hon har något extra.

* Årets backar med Sara Thunebro, Djurgården, och Olof Mellberg, Juventus, kan diskuteras, men det tänker jag inte göra för dessa spelare är värda detta.

* Likaså gäller för årets målvakter Johan Wiland, Elfsborg, och Ulla-Karin Rönnlund, Umeå IK.


* Nu har vi något lite roligare inom fotbollen och det är våra genombrott Robin Söder, IFK Göteborg medan Jessica Landström, Linköping. Härligt med dessa friska fläktar. Och visst har det ploppat upp andra nykomlingar men tyvärr kan inte alla få pris.

* Domarna ska givetvis lyftas fram för utan dessa svarta riddare hade det inte funnits matcher. Vi klagar och kommenterar dem hela tiden, mer än vi berömmer dem, så nu ska vi bara lyfta fram dessa 2; Stefan Johannesson, Stocksund, och Lena Arvedahl, Mellerud utsågs till årets domare.

* För 3: e gången i år skriver jag Ingelstens namn på Sportdebatt och han har verkligen visat sin styrka, likaså Martha som nu fick konkurrens; Patrik Ingelsten, Kalmar FF med sina 19 allsvenska mål blev skyttekung. Skyttedrottningar blev 23-målsskyttarna Manon Mellis, Malmö, och Marta, Umeå IK.

Och från Globen tar vi oss till Strandbaden i Falkenberg där Hallands fotbollsgala gick av stapeln där Fredrik Ljungberg visade sig fysiskt, vilket var en fin gest till den halländska fotbollen som fostrat honom.

* Anel Raskaj, Halmstads BK, tar hem årets överraskning, visst, kul, men ganska ojämn ännu för detta pris, men givetvis en sporre för framtiden.

* Årets förening är ett givet kort Halmia IS som jag tidigare lyft fram genom deras flera seriesegrar i år och har bara lyft sig uppåt.

* Övriga priser kan diskuteras hej vilt då det blir en uppsjö av lirare i de lägre serierna. Jag tänker inte kommentera något, men jag vill säga att det är en morot för att vilja bli bättre och denna gala har helt klart hjälpt den halländska fotbollen att ta ett steg uppåt.

* Slutligen tar jag med en liten klipphängare där Halmstads BK har chansen att få spela europafotboll då Sverige är nominerade bland Fair Play och då HBK kom 4: a i serien kan man nu hoppas på att Sverige får ytterligare ett lag i den nya cupen Europe League!

***Mikael***
Sportdebatt



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0