Sportdebatt önskar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Samtidigt vill vi be om ursäkt för att bloggen inte blivit uppdaterad på senaste tiden, detta pga olika omständligheter som arbete m.m. Vi hoppas ni följer våra inlägg framöver.

Mvh

Sportdebatt


inställning

* i mitt funderande över dagens ämne fastnade jag sonika för elitseriematchen i bordtennis mellan Ärtemark och Halmstad. Varför detta nu?

Jo, jag slogs över Ärtemarks intresse över sin elitseriestatus. Inte konstigt att det inte finns fler elitserielag i Dalsland egentligen. Just under denna match dök det upp 8 åskådare!!!!!!!!!! Och man spelade matchen i en f. d. industrilokal utan läktare förstås. Man har inga tankar på att hänga kvar eller vilja. Deras bästa spelare är ställd åt sidan samt står på försäljningslistan ryktas det om. Ännu ett tecken på att man inte vill hänga kvar. Varför ville man över huvudtaget upp i högsta serien undrar jag? Ibland vore det bra med låsta serier där det som vill lira i högsta gör det men under ekonomiska krav.

Nu finns det ju knappt några företag i samhället och damlaget går ju av vinden rykande bra. Automatiskt väljer man att lägga krutet på det laget. Men sen kommer knappt chansen till elitserie på ett fat igen. Men låt vara. Gör som Billingsfors, lira i lägsta serien och bli bortglömda.

nja, publiken kommer till damerna och det verkar ju inte finnas någon som vill ha herrarna kvar. Kanske lägga ner verksamheten?

Sedan måste jag ta upp förra årets jippo eller galenskap snarare. Spela i Kina! Seriematch. Herregud. Kina har ju en liga och publik och de vet ju att vi svenskar kan använda trät. Vad ska de då över dit och lägga matcher där! Snacka om att rubba ekonomin i klubben och nu vara efterkloka. Förstår inte vad det är för nissar som tänker eller kanske man ska säga inte tänker.


Men utan pengar går det ju inte. Så, de kanske borde kalkylerat i röda siffror men Kinaäventyret och gjort en riskbedömning. Nu försvinner Ärtemark på kartan och frågan är hur länge damerna får chansen!


Det svider och se föreningar slänga in handduken. Men samtidigt finns det en dubbeltydig inställning i bygden då företagen gick in med pengar så att herrarna kan spela resten av säsongen då styrelsen ville lägga ner redan under serien. Men sedan? Tydligen vill de bara låta killarna lira för att åka ur serien och ändå låta Ärtemark försvinna på kartan, oavsett nedläggning eller degradering. Och sedan, ingen publik eller sponsorer på matcherna trots att man lagt in pengar. Svårt förstå ekvationen, men detta måste kallas för goodwill. Låt grabbarna lira lite pingpong.


***Mikael***

Sportdebatt



Guldbollen till Ronaldo

* Trots ett mediokert EM delades idag Guldbollen välförjänt och överlägset ut till Cristiano Ronaldo
* Zlatan kom nia. Före spelare som Rooney, Ballack, Drogba och Gerrard för att nämna några. Men att Arsjavin placerades för Zlatan är lite märkligt. Visst, han gjorde två bra matcher i EM men världens sjätte bäste spelare är han inte.

* I och med niondeplatsen har Zlatan fortfarande inte det svenska rekordet i Guldbollsplaceringen, ett par spelare varav Brolin är den senaste har kommit fyra.

* Ytterliggare ett pris har Zlatan åtminstonde en teoretisk chans att få idag när Svesnka Dagbladets bragdmedalj ska delas ut. Själv håller jag på cykel-Emma. Visserligen vann hon inte, men här är det bragden man är  ute efter. Och det var verkligen en sann överraskning och en riktig bragdinsats Emma presterade i somras när hon i den bästa kokurrensen cyklade in Sveriges första medalj under spelen. Men orkar juryn stå emot trycket för ett ge den till en av paralympicsidrottarna.

* Handen på hjärtat. Hur många såg paralympicstävlingarna och tyckte att Jonas Jacobsson eller Anders Olsson ska få medaljen. Handlar det inte om att man tycker synd om dem. Det gör inte jag. Jag har stor respekt för dem som idrottsmän, men jag inbillar mig att konkurrensen är hårdare inom cykelsporten än i t ex handikappskytte.

// Kristoffer

RSS 2.0